Dinsdag 13 januari aankomst Mosbach
Door: Jos H
Blijf op de hoogte en volg Jos
14 Januari 2009 | Duitsland, Moßbach
Op de conferentie dan eindelijk na een reis van 6 uur ben ik er dan toch, eindelijk!!
We (ik en Steven Kregel) kwamen tegelijk aan met nog een groep nieuwe OMers.
En dat waren dus allemaal niet Nederlanders, dus een die zei “follow me” dus dat deden we maar.
Vervolgens kwamen we aan bij het gebouw, vervolgens begon een vrouw met een raar engels accent te praten, wat we dus niet verstonden.
Toen begon er opeens een man in het Nederlands tegen ons te praten en of we het verstaan hadden, we trokken onze schouders.
Toen zei hij dat je achter deze deur je je gewoon moest aanmelden dus we liepen gewoon door de groep heen de deur door, iedereen verbaast achter ons latend.
Na wat heen en weer gepraat wist ik dus dat ik in een “container” kwam te slapen, dus ik dacht dat zal me benieuwen dus eerst nog een bakkie gedronken met Johan Tensen en met Steven en vervolgens bracht Johan me op de plek waar ik wezen moest.
En dat bleken gewoon zoals we in Nederland de “units” kennen dan is dat precies het zelfde alleen nog verwarmd met cv e.d. ook nog.
Dus de container viel wel mee.
Toen ging ik maar weer terug het gebouw in het was zo’n beetje etenstijd dus..
Even wachten voor we het eten konden pakken maar toen konden we toch gaan zitten.
Er was bijna nergens anders een plekje vrij dan tegenover een chinees (Hong-Kong) en hebben heerlijk gepraat over geloof hoe dat een uitwerking kan hebben bij mensen.
Vervolgens komt er een Engels man bij zitten een fijne kerel waar je ontzettend veel mee kan lachen, heerlijk die ietswat ‘domme’ Engelse Humor.
Toen hebben we ’s avonds nog een preek gehad, met daarnaast Worship in het vlotte Engels, dat was ontzettend bemoedigend.
Toen hebben Steven en ik nog nagepraat en werden we vervolgens geïnterviewd met camera we dachten al gelijk dat we dat de komende avond te gaan zullen zien maar dat zien we morgen wel!
Ik ben toen maar naar bed gegaan.
Iedereen in het vertrek sliep al en ik moest nog met dat lastige Apneu apparaat aan de gang.
En het zat nog niet helemaal goed en dat ding blies maar lucht langs m’n neus volgens mij heeft het best wel herrie gemaakt maar vanochtend hoorde k er niemand over, dus… het zal wel goed zijn.
Ik ben nu op het is bijna 5 voor 8 in de morgen we zitten hier met een paar man naast elkaar te typen wel gezellig!
Ik heb zo een persoonlijk gesprek met een Duitser die een soort van intake aan boord doet, helaas Karlijn Wiltink doet het alleen bij de vrouwen anders hadden we er mooi in het Nederlands over kunnen kletsen ma ja.. het is niet anders.
Tot morgen..
14 Januari 2009 - 12:03
Mama:
Hoi Jos
Leuk verhaaltje we hebben er best om gelachen, hier is alles rustig zonder jou
Ben vanmorgen naar Linda's verjaardag geweest
Succes verder we zien uit naar je volgende belevenissen
groetjes van pa en ma -
14 Januari 2009 - 12:10
Martijn:
Keep going Jos!
mooie verhaaltjes zo, erg leuk om te lezen!
succes met alles en het ga je goed!
Groeten Martijn -
14 Januari 2009 - 13:17
Edward:
Heey keel! Kheb je site ook ontdekt. Kwist helemaal niet dat je ook zulke goeie schrijftalenten had! Mooi verhaaltje! Hou dat niveau vol! Dan blijf ik ze zker lezen;) En een beetje rustig aan met je sing-inn contacten he, je weet wel wat ik bedoel;) Ik hou je in de gaten! Het ga je goed! En je weet het he, de beste stuurman ben je zelf niet, de beste stuurlui staan niet aan wal, Laat Hem sturen! -
14 Januari 2009 - 15:33
Margreet :
Hoi Jos,
leuk om op deze manier te horen hoe het met je gaat! We lezen met veel plezier je berichtjes!
Veel succes,
groetjes Arjan en Margreet -
14 Januari 2009 - 19:07
Elly:
Hoi Jos,
Leuk om je berichtje te lezen. Fijn dat je goed bent aangekomen.
Lijkt me wel lastig zeg al die verschillende talen. Hopen als je terug komt dat je het gewone kootwijkerbroeks niet verleerd bent.
Hier gaat alles weer rustig door, met de kids gaat alles goed, net alle spreekavonden afgelopen, zijn we weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen van de kids op school.
Hoop morgen de hongaarse bijbel binnen te krijgen.
Groet van ons allemaal, Elly -
14 Januari 2009 - 20:58
Henri & Marjan:
Ha die Jos -
14 Januari 2009 - 21:05
Henri & Marjan:
nog een keer
Ha die Jos
ja zelfs wij hebben je site ontdekt
ziet er leuk uit
we gaan je zeker volgen en spreken elkaar op deze manier misschien nog wel vaker dan dat je thuis was
Hier alles oke
tot gauw
Groeten Henri & Marjan & rest -
14 Januari 2009 - 21:18
Dick,Riet,Simon.:
Hoi Jos, leuk dat we je belevenissen kunnen volgen en contact met je kunnen houden, het zal best wel spannend wezen met al die verschillende mensen(culturen) we zien uit naar je volgende bericht, hartelijke groeten. Dick,riet,Simon. -
15 Januari 2009 - 08:42
Opa En Oma :
We hebben de site ook ontdekt
mama heeft ons geholpen
we vinden het fijn dat het goed gaat
we wensen je nog een hele fijne tijd toe
groetjes
VEEL SUCCES
VAN JOB V D POL
15 Januari 2009 - 17:43
Jan & Jantine:
Fijn om te lezen dat je bent aangekomen in Duitsland. Veel succes met de opleiding en tot horens/ mails/ ziens.
Groetjes vanuit het verre Barneveld. -
16 Januari 2009 - 08:46
Philien:
Hee jos!
fijn om te horen dat je goed bent aangekomen,
ik ben heel benieuwd naar je ''avonduren''
Heel veel suc6 en liefs uit kootwijkerbroek -
16 Januari 2009 - 08:49
Annerieke:
Heej josje..
leuk dit allemaal te horen, dinsdat moest ik werken, dus ik kon je helaas niet uitzwaaien, en je uitlachen op je bootje... jammer :P ) maar zo te horen ga jij het helemaal redden in duitseland.. ff wennen met al die talen waarschijnlij, maar daar wen je vast snel genoeg aan! :) Gister op JV wast erg druk, uiteraard ook over jou gehad, en er word volop voor je gebeden,, dus dat zit wel goed ;) Je bent wel weg, mr je bent er aan de andere kant ook nog volop aanwezig.. en dat willen we zo houden.. als jij ons ook even gedurig wat laat horen ;) vinden we allemaal wel leuk!!
maar josje.. heel veel succes, hou je taai en Gods zegen.. Je kan het, en ik vind het egt super wat je doet!!
tot de volgende x..
liefs Annerieke