Eindelijk Nederland 1 maart - Reisverslag uit Harlingen, Nederland van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu Eindelijk Nederland 1 maart - Reisverslag uit Harlingen, Nederland van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu

Eindelijk Nederland 1 maart

Door: Jos H

Blijf op de hoogte en volg Jos

01 Maart 2009 | Nederland, Harlingen

Hallo allemaal,

Een paar dagen terug aangekomen in Nederland!!!
Eindelijk na ongeveer 2 dagen varen op [bekend(Fries)] Nederlands terein!
We hadden deze week training gehad en de nadruk van de training lag op de knopen en natuurlijk hadden ze er leuke benamingen bij in het Engels en die moesten we echt uit ons hoofd leren maar dat was wel leuk.
en voor de rest het leren aanleggen en het innemen van de (mouring ropes) touwen.
Leren om met de kraan overweg te kunnen hierbij kan je denken aan een auto laadkraan dat maar drie functies (handels) heeft dus heel makelijk.
Verder ben ik zo'n beetje de enigste die met de heftruck mag rijden vanwege het feit dat ik een heftruck certificaat heb en voor de rest niemand van het schip (hihi) wel leuk!

Vandaag (zondag) was mijn e-day dat houdt in dat ik of moest helpen op deck 4 (de bezoekers deck) of naar een kerk.
Dat werd dus kerk en zou dus voor tolk moeten fungeren voor een Australische vrouw die een getuigenis zou geven.
Maar later bleek dat er geen tijd voor was en ik alleen wat over OM zou vertellen met de film "He Reigns" (Hij regeert).
Dus dat viel allemaal wel mee. pff!

En vandaag kwamen mn ouders.
Wat me opviel is dat ze continue zeiden dat ze het wel een groot schip vonden.
En dat is het ook waar anders moet je minimaal 2 weken wennen om de weg te vinden?!
oke misschien ook in "essen"?
En tja het was druk vandaag bijna 1000 bezoekers vandaag!!!
p.s. gister ongeveer 500 en de dagen ervoor nog minder.
Maar goed het zijn natuurlijk niet de getallen waar het om draait maar om hoeveel levens er verbeterd/veranderd kunnen worden.
Morgen ga ik met Karen (Zuid-Afrika) en Jeroen (NL) naar de Mediamarkt in Leeuwarden (het is onze vrije dag/ off day) en kunnnen we gelijk wat foldertjes daar rond delen aan belangstellende mensen.
Want je moet natuurlijk iedere gelegenheid aangrijpen om mensen naar het schip toe te trekken!

Ik hoop dat u allen mij komt opzoeken op de 14de Maart aanmelden verplicht! voor meer info: Jan Hazeleger jan.hazeleger@hotmail.com
En ook gewoon op een van de andere dagen zie voor tijden en plaatsen: www.nl.om.org/

Met Vriendelijke Groet,
Jos Hazeleger!!

p.s.
ik Bid voor u!!!

• 01 Maart 2009 - 20:34

Pa:

ha die jos, we hebben een goede reis gehad en een nog mooiere dag, was heel indruk wekkend wat we gezien en gehoord hebben, vind dat je mooi werk heb ook al is het erg druk voor jou, ik hoop dat je er ook van geniet maar dat geloof ik wel en je heb veel vriende, fijne mensen, die ook jouw.. willen helpen. ik wens je veel sterkte en gods zege toe tot gouw.

p.s ik wil best een keer brandweer oefening mee draaien.

groet ma en pa

• 02 Maart 2009 - 05:04

Ome Rijk:

Beste Jos,

Ik hoop ook dat "grote schip" eens te komen bekijken en je daarmee te mogen bemoedigen. Het is natuurlijk fijn dat jij dat certificaat voor de heftruck hebt en ik hoop en bid dat je tot zegen mage zijn in de bediening die God jou heeft gegeven.

ps. die brandweeroefening door je vader zou ik zeker even aan de leiding doorgeven (een oefening gegeven door een "echte" commandant wouw...;-) )

Groet, Rijk en we bidden ook voor jou en OM.

• 02 Maart 2009 - 16:56

Trudy:

Hej Jos!!

Wat leukom je verhaaltjes te lezen! En leuk dat ik je gister heb ontmoet op de Logos Hope! Ik wens je veel plezier toe, geniet ervan! Gods zegen en ik ga voor jou en het werk wat jullie daar doen bidden!

Trudy

• 02 Maart 2009 - 17:21

Arjan En Margreet:

Hey Jos,
    wij komen dat grote schip van jou ook zeker bewonderen! Ik ben erg benieuwd... Na alle verhalen lijkt me het erg leuk om het allemaal eens in het echt te zien,
    fijne dagen in Nederland.

Groetjes Arjan en Margreet

• 02 Maart 2009 - 19:23

Martijn:

Jos,!

sprak ik je mooi even gister..
    gelukkig dat het je zo goed af gaat daar!
    Denk aan je vaders idee ik denk dat het hem wel past zo kan hij gelijk het hele korps meenemen, 18 vliegen in een klap!
    we komen je snel opzoeken!
    veel succes en Gods zegen met alles wat je doet!

Groeten Martijn