Op challenge team! - Reisverslag uit Monrovia, Liberië van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu Op challenge team! - Reisverslag uit Monrovia, Liberië van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu

Op challenge team!

Door: Jos Hazeleger

Blijf op de hoogte en volg Jos

13 Augustus 2010 | Liberië, Monrovia

Hoi allemaal,

Jai k ga op challenge team.
Dit ga ik samen met 5 andere mensen van het schip.
Een voor zover ik ze allemaal ken ontzettende leuke mensen en we zullen ook zeker veel plezier hebben.

Op deze challenge team ben ik gekozen als team leider, wat opzich een uitdaging (challenge) is.
Verder zijn er op dit moment al 3 gevallen van malaria ontdekt.
Dus nu is de regel al ingesteld als je je medicijnen niet neemt mag je niet van het schip.
Dit om te voorkomen dat er meer gevallen bijkomen.

Op mijn challenge team gaan we naar een school toe.
Dit is gerelateerd aan een kerk de Maranatha babtistenkerk / school
We gaan in dat schooltje 2 lokalen opknappen.
In het lokaaltje gaan we een betonnen vloer leggen, de muren pleisteren en het dak repareren.
Volgens de pastor/ dominee gaat dit werk 2,5 dag (als het meezit) duren.
Maar over het algemeen zijn dit Afrikaanse tijden en zal het misschien een week duren voordat het af zal wezen.
Maar we gaan van morgen ochtend tot en met volgende week donderdag.
Daarnaast zal er in de avonden ook tijd wezen om met de mensen te praten en korte programma’s te doen.
Dit vergt dan een creatieve organisatie vaak omdat de Afrikanen in een keer met iets op komen zetten en het “team” er zich op aan moet passen.

Aan boord is het niet zo heel druk.
Dit maakt het ook gemakkelijker dat de mensen op challenge team kunnen.
Maar ander zijds dit land heeft veel ondersteuning nodig.
Een land dat op de grens ligt tussen het Islamitische noorden en het meer Christelijker zuiden.
Dus op de grens is het natuurlijk een botsing.
En daar zijn vaak ook de gevechten etc.
Maar daar hoeven we niet 1 2 3 geen zorgen over te maken er is hier voor het schip een VN kamp van Nepal en een ander land met in totaal ongeveer 100 man sterk.
Dus we zitten “veilig”.
Daarnaast vinden veel van die manschappen het leuk om aan boord te komen en met hun landgenoten te praten, dus we kunnen ook nog een rol spelen in hun leven?!

Op dit moment (gisteren en de dagen ervoor) is het erg regenachtig en heb ik niet veel werk kunnen doen.
En heb gelukkig nog wat binnen werk kunnen vinden wat wel leuk is.
Dit was een afdek zeil maken voor de reddings boot.
Deze moet aan elkaar genaaid worden om het groot genoeg te maken.
Dus een spoed curcus naaien is wel leuk en dit gaat nu redelijk goed!

Ik heb ontzettend veel zin in om eindelijk weer eens iets meer te doen in evangeliseren.
Want het praktische is ontzettend leuk, maar ik houdt van dingen leren en ontdekken.
En daarbij wil ik meer leren van het sociale/ evangelisatie vlak.
Ik hoop volgende week verslag te doen van mijn challenge team hoe het was en hoe het is geworden enzovoort.
Want ergens dachten we allemaal dat we dit full time zouden doen en er “natuurlijk” niet bij nagedacht dat het schip ook mensen nodig heeft om te varen.

God zij met u!
Jos

• 13 Augustus 2010 - 21:55

Anja:

hoi jos,we wensen je een fijne week als jullie er op uit zijn,en Gods zegen in al jullie werk.gr van ons uit renswoude

• 14 Augustus 2010 - 05:41

Ome Rijk:

Beste Jos, Super joh dat evangeliseren + bouwen. Ik hoop en bid dat "beide" sterk zullen staan.
    Groet...

• 14 Augustus 2010 - 09:59

Papa En Mama:

Hoi Jos,
    Mooi om weer van je te lezen op deze site.
    Vanmorgen de Logos bekeken op de tv met Nederland helpt, je was even in beeld, leuk om te kijken. Al het Goede.
    liefs van ons allemaal.....

• 16 Augustus 2010 - 14:53

De Puntjes:

Hoi Jos,

Fijn dat het goed gaat met je,we hebben al 2 afleveringen gezien van de logos hope echt leuk,
    zijn ze met jou ook nog in gesprek geweest, we zien het wel. maar leuk dat je weer mag gaan bouwen, dat is wel wat voor jou. Jos wij blijven voor je en jullie bidden en Gods zegen toegewenst met alles wat je mag doen, hartelijke groeten, Dick-Riet en Simon.

• 17 Augustus 2010 - 22:20

Gijsbertha:

hoi jos
    zijn erg benieuwd naar je volgende bericht
    Gods zegen toegewenst
    webiddenvoor jullie