In Jamaica! - Reisverslag uit Montego Bay, Jamaica van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu In Jamaica! - Reisverslag uit Montego Bay, Jamaica van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu

In Jamaica!

Door: Jos Hazeleger

Blijf op de hoogte en volg Jos

29 Januari 2010 | Jamaica, Montego Bay

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer genieten van mijn vrije avond!
Met heerlijke relaxte muziek aan!
Even uitblazen na een hecktieke week van de pssc dit is zeg maar de apk voor schepen dit wordt ook een keer per jaar gehouden!
dan moet alles aan de regels voldoen!
en natuurlijk ernstige mogen niet en dan kunnen ze je gewoon in de haven laten liggen voor verschillende maanden tot alles wel goed is!!

De Pssc is dermate voor mij van belang dat een derde van dit certificaat is over de lifeboten.
Dit zijn dus de boten die ik onderhoud!!
dus dit was nog wel spannend of alles zou voldoen!
En op een paar kleine dingetjes na was alles voldoende!!

Hierbij hebben we het niet alleen gedaan en hebben we er ook voor gebeden dat God ons wilde helpen en dat de man (de inspecteur) ook alle wijsheid mocht/ mag ontvangen!

Verder heb ik een nieuwe "baas".
Een jonge vent van 23 jaar die sinds een jaar van de zeevaart school is en verschillende maanden over de wereld zeeen heeft gevaren en nu bij ons voor verschillende maanden komt dienen!
Ik kan heel goed met hem opschieten en pakken alles serieus en goed aan!
Daarnaast krijg ik op Moring stations steeds meer verantwoording hierbij mocht de controle persoon (de persoon met de handels in de handen om de machines te besturen om de touwen omhoog te draaien!) op mijn aanwijzingen de touwen strak spannen!
Doe je het te snel of te hard dan bestaat de mogelijkheid dat de touw knapt en er zelfs mogelijk doden vallen!!

Nu komen er steeds meer mensen van de "doulos" naar ons schip!
er zijn ondertussen al 4 Nederlanders aan boord!
en er komen er ongeveer nog 14!
Dus het aantal Nederlanders wordt zo'n beetje verdubbeld!

Dus tja er zijn veranderingen aan boord en dat heeft wellicht ook zo z'n voordelen..?
Maar goed dat God dezelfde blijft gisteren, nu, vandaag, morgen en daarna!!

• 30 Januari 2010 - 09:28

De Puntjes:

Hallo Jos,

Leuk om weer wat van je te horen,
    Als we zo lezen ben je echt druk en heb je veel verantwoordelijkheid.
    Fijn dat er ook weer nieuwe Nederlanders komen
    en dat het werk door mag gaan,Het zal daar wel lekker weer wezen, hier nog steeds winter nu ligt er weer sneeuw, wel een mooi gezicht.
    Jos we wensen jou heel veel Goeds en Gods onmisbaren Zegen toe.
    Hartelijke groeten uit kootwijkerbroek,
    Dick-Riet en Simon.

• 30 Januari 2010 - 17:36

Edward:

Josje!
    Leuk om je verhalen te horen! Valt me mee dat je ze nog steeds helemaal in het Nederlands doe...en er niet per ongeluk een stuk Engels tussen door komt ofzo. Als ik ut zo hoor zit je nog steeds aardig op je plekkie! Een gezegend en goed 2e jaartje toegewenst! Tjuus

• 31 Januari 2010 - 15:53

Anja:

FIJN DAT JE GOED MET JE NIEUWE BAAS OVERWEG KAN.WE WENSEN GODS HULP BIJ AL JE WERK.HARTELIJKE GROETEN UIT RENSWOUDE.

• 04 Februari 2010 - 23:04

Gijsbertha:

hoi jos
    hier weer een bericht van ons
    fijn om te horen dat je tijd heb om even op adem te komen na die spannende apk keuring
    als ik het goed begrijp worden de "lege"hutten opgevuld en zijn jullie goed bemand.
    Ga met God
    groeten fam.wijnen(renswoude)

• 07 Februari 2010 - 18:34

Dennis :

(ik ben de pleegbroer van Jaap)
    hey Jos alles goed.
    jij zit ook in op de Logos hope toch?
    leuk zeg een nieuwe kapitein.
    Ik wens je de vrede van God

Dennis ;)