16 januari
Door: Jos H
Blijf op de hoogte en volg Jos
18 Januari 2009 | Duitsland, Moßbach
Vanochtend werd ik weer heerlijk wakker rond kwart voor zeven, heerlijk!!!
Iedereen wordt dan relaxt wakker kijkt lekker duf van ons af.
Vervolgens zijn we rond half 8 in de ontbijtzaal.
Daar komen vervolgens mensen tot leven (wakker) .
Toen kregen we weer Connecting time: Living in submission to God’s word (Leven in de onderwerping van God) .
Onder leiding van Chip Kirk een Amerikaanse dominee (www.chipkirk.com)
Hij vertelde ons hoe we ons kunnen onderwerpen aan God.
Dit deed hij door middel van een verhaal:
Er was een bekende boekenschrijver die bij een ouder echtpaar logeerde.
Toen hij eraan kwam was het laat en ging hij naar bed, de volgende ochtend werd hij wakker en keek vervolgens uit het raam en zag daar ontzettende mooie bomen staan.
Dus dat zei hij tegen de oudere man.
De oudere man zei tegen hem ja dat doet me denken aan het verhaal uit de bijbel en hij vertelde zo’n 20 minuten verhalen van bomen uit de bijbel van Genesis tot openbaringen.
Tjonge dat is toch wat iemand die de bijbel zo goed kent dat is toch wel heel bijzonder!
Vervolgens kwam hij weer bij die mensen in huis ’s avonds, en ging vervolgens weer naar bed, maar de volgende ochtend kwam hij weer met een bepaald onderwerp aan, en toen zei de oude man: Ja dat doet me denken aan een verhaal uit de bijbel.
En hij vertelde het verhaal van Genesis tot Openbaringen.
En hij stond er alweer verbaasd van te kijken hoe dat toch kon.
En het gebeurde zo allemaal nog een keer toen vroeg hij aan de oude man hoe kan het toch dat je het allemaal zo goed uit de bijbel weet te vertellen, heb je dat geleerd op een bijbel school, een vereniging of ga je iedere zondag zo vaak mogelijk naar de kerk?!
-De man zei nee dat niet.
Wat dan, lees je bijbel dan?
-Uh ja dat wel.
Hoe vaak dan? 1 x per jaar?
-Uh nou iets vaker.
Nou 2 x dan?
-Nou nog iets vaker.
Wat dan 4 x dan?
-Nou ja k heb het nog nooit echt geteld maat ik denk 1 x in de 3 maanden de bijbel uitlees.
-En tja ik nu zo’n 40 jaar lang zo’n beetje.
Wat! Dat betekend dat je de bijbel 4x40=160 keer al gelezen!!!
-Uhm nou ja ik heb het nog nooit geteld maar het zal wel dan!?
De clou van dit verhaal is als je de bijbel echt goed kent dan kan je er ook over vertellen.
Als je als Christen iemand iets wil vertellen over Christus dan moet je ook iets over Hem weten!
Nu hadden we ssh time dus weer stil worden voor onze machtige schepper!!
Heerlijk al lezend en biddend door gebracht!!
Na de ssh time hebben we Fellowship Group gehad weer even overleggen met elkaar!!
Nog even over de Bonte avond gehad en vervolgens voor elkaar gebeden!
Toen begon de thema Spiritual Disciplines.
Hierbij dus de spirituele disciplines ten bate van het Christelijk geloof.
Daarbij stond onder andere het horen lezen, studeren, onthouden, mediteren en het ook doen ervan stonden centraal.
Dat was wel ontzettend goed om te horen dat we voor ons zelf op een nieuwe manier de bijbel kunnen lezen!
Vervolgens hadden we de Boys meeting!
Er was een dominee die in was en daar verschillende meetings had.
Die dominee zat daar in een hotel.
Toen hij op een avond in het hotel aankwam, vermoeid met een paar zware koffers met zich mee sleep end en de deur van z’n kamer open deed zag hij daar op z’n bed een half naakt meisje zitten, ze was er voor om hem te bevredigen.
De doel van deze boys meeting was hoe gaan we om met de Heiligheid die God ons gegeven heeft hoeveel verleidingen kennen we wel niet!!!
Daarom liet vervolgens de dominee z’n koffers vallen en draaide zich om en rende naar buiten.
Om weg te zijn van de duivelse verleidingen van de wereld.
Want een ieder is Heilig!
Alleen hoe gaan we ermee om met datgene wat we meemaken.
Vervolgens hadden we Discovery groups dat was weer ontzettend gezellig maar ook goed om weer dingen van mensen uit een andere religie te horen.
Hierbij ging het over Values dat betekend of waarde van het leven als b.v. dat je niemand vermoord etc. de sociale regels eigenlijk!
Dat was wel gaaf!
Vervolgens hadden we ’s avonds een meeting een vergadering waarvan de inhoud geheim is en dat zal de komende tijd wel meer gebeuren denk ik dus hiervoor mijn excuses al wilde ik het met alle liefde vertellen maar dit is niet toegestaan!
Maar het was een ontzettende gave en gezegende avond.
18 Januari 2009 - 15:12
Elly:
Hoi Jos
Fijn om weer wat van je te horen. Heb jij vandaag ook een kerkdienst gehad?
Wij wel was een fijne dienst en de kerk zat helemaal vol allemaal stoelen erbij. Na de dienst was er weer koffie en konden we met de kinderen en leerkrachten nog even na praten. Ik vind het een goed idee om zo kerk, school en gezin samen te voegen. Waren ook veel kinderen met ouders die normaal gesproken niet in de kerk komen hopen dat ze goed geluisterd hebben en er wat mee kunnen. Wij gaan zo alweer eten want het is zo weer kerktijd. Fijne zondag nog en tot het volgende bericht.
Elly -
18 Januari 2009 - 19:17
Josse:
Haaa die lieve Jos,,
ik heb even een verhaaltje op je hyves gezet,, moet je dat maar even lezen,, had zo gauw niet aan deze site gedacht!
hihi,,
Tot snel! (het is namelijk zo weer maart:P)
Liefs José en ook een beetje van Martijn -
19 Januari 2009 - 14:34
Annerieke:
Heej Josje..
weer mooi zo je verhalen te horen, het blijft gaaf om te lezen wat je daar allemaal meemaakt,leert en hoort! Echt super.. zal ook bijna jaloers worden op die dominee, die weet idd egt veel van de bijbel, nou weet ik het allemaal niet precies, mr het klinkt al heel bijzonder!!
ik wou nog wat van hier vertellen, maar dat heeft elly al gedaan :P verder niet heel veel meegemaakt, zaterdagaaf weer in een volle gribus, ff gezellig gedaan, en verder niet veel bijzonders in kootjekwak... en om je ff op de hoogte te houden van de laatste weetjes,... Philien Bosch en Dirk bouwman hebben verkering en met Marielle en Remon is het wr uit... dus dan weet je dat ook weer ;)..
mr Josjes nog veel succes en plezier daar.. hou je taai!! en natuurlijk nog Gods zegen!!!
liefs xxx annerieke -
19 Januari 2009 - 17:24
Danielle:
Ha die Jos
Ik vind het jammer,
dat je wegging.
Was het leuk in de trein
Groetjes: danielle
20 Januari 2009 - 17:14
Martin:
JOssie !!
Man .. wat zal dat'n dienst geweest zijn. echt kweenie watk zou doen als ik die kamer in kwam (A) best slim dat wegrenne...
Bedankt voor je bericht ! groetjes martin
Laatste bijlage: Martijn heeft ze rijbewijs .