Varen - Reisverslag uit Klaksvík, Faroe eilanden van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu Varen - Reisverslag uit Klaksvík, Faroe eilanden van Jos Hazeleger - WaarBenJij.nu

Varen

Door: Jos H

Blijf op de hoogte en volg Jos

23 April 2009 | Faroe eilanden, Klaksvík

Donderdag 23-04-2009

Hallo allemaal,

Nu zijn we aan het varen naar Klaksvik in de faroer eilanden.
Het is een mooi land, tenminste als je van groene bergen houdt met diverse smalle waterstroompjes ertussen.

Gisteren hadden we een brand oefening aan boord dat was wel leuk.
Ik zat in de eerste aanvals team en moisten de brand bestrijden, terwijl in de tussen tijd de tweede aanvals team op zoek ging naar het slachtoffer.
Binnen een paar minuten naardat de tweede aanvals ploeg naar binnen ging werd het slachtoffer gevonden en even later hadden wij het z.g.n. vuur ook onder controle.

Vervolgens moest ik ‘s middags helpen met schilderen van de backstage van de hope theater na een tijdje kwam mn Bossun (baas) naar me toe en vertelde dat ik naar de achter mouring station (de plek waar de touwen en kabels liggen waarmee het schip vast ligt) moest gaan om daar samen met een officier in opleiding splizing te leren.
Dat houdt in dat we van twee stukken touw in een moeten weven je moet wel weten wat je doet want daar is natuurlijk een speciale manier voor maar als de touwen goed in elkaar liggen is het zo gedaan.
Maar vergis je niet ik praat hier over in total 16 touwen van een duim dikte!

Van de week had ik E-day dus evangelisatie dag.
Daar kwam ik met diverse mensen in aanraking een man en een vrouw die vlakbij op een eiland wonen en die man is organist van een kerk en dat hij boer is e.d. en dat hij iedere dag God nodig heeft daar was hij heilig van overtuigd!

En ook nog tours gegeven toen moest ik ook een groep jongeren rondleiden die jongeren deden ook jaarlijks mee met een roei competitie dat jaarlijks gehouden wordt.
Maar er zat ook een jongen tussen nou ja ik schatte hem op een jaar of negentien, maar hij bleek 15 te zijn, hij bleek interesse te hebben voor het schepenwerk en dan in het bijzonder de Logos Hope.
Maar ja hij moet dan nog een paar jaar wachten maar hij wist nu al dat hij het wilde dus dat is dan ook heel positief en heb na de tijd nog een poosje met hem gekletst en vragen beantwoord!

Eind vorige week zijn we ook nog naar een jeugd bijeenkomst geweest daar kwamen ongeveer 200 jongeren bij een, om een door ons opgezet programma te laten zien.
Aan het einde ervan bleek dat er 5 jongeren geintereseert ware nom eventueel ook voor OM te werken dus allemaal goede dingen!

Verder vanochtend hadden we bijbel studie groep, daar hebben we het gehad over hoofdstuk 1 en 2 van het boek.
Het is opzich interesant dat we continue goede gesprekken ervandaan krijgen.
En dus op het eind hadden we hoofdstuk 2 nog niet helemaal gehad en moeten we dat volgende week doen.
Naast het boekje moesten we ook uit de bijbel lezen dit betrof het stuk over de zondvloed en over Adam en Eva met de zondeval.

Adieu,

Jos

• 24 April 2009 - 07:14

Marishj:

he jos..
    zo te horen druk geweest..
    had net een berichtje geplaats, maar hier nog 1.. leuk om te lezen wat je allemaal doe.. het zal wel druk zijn..
    maar veel succes..
    kusj

• 24 April 2009 - 11:13

Hoi Jos,:

Fijn om weer wat van je te horen. Gisteren waren we op de verjaardag van je vader en toen vertelde je moeder al dat jullie weer aan het varen waren. Ik verbaasde me erover dat jullie telkens de boekenmarkt op moeten ruimen als je ga varen lijkt me wel een hele klus, maar jullie zullen er wel een goed systeem in hebben ondertussen.
    Groet van ons allemaal en een goed weekend gewenst, Elly

• 26 April 2009 - 17:26

Jan En Jantine:

Hoi Jos,

Wat goed om te lezen dat jij je niet aan het vervelen bent ;-) en natuurlijk dat het goed met je gaat. Hier gaat ook alles zo zijn gangetje.

Groetjes, Jan en Jantine

• 28 April 2009 - 18:15

Martijn Budding:

Ha Jos!

super om te horen dat het je zo goed gaat daar!
    lekker druk met van alles.
    Hier gaat alles prima we zijn pas (2e paasdag) met zn allen naar utrecht geweest om gezellig met zn allen wat te drinken en eten, dit was erg gezellig!
    nou volgende week je verjaardag ik laat nog wel wat horen dan!
    Succes met alles en Gods zegen over je werk.

Groetjes mol

• 28 April 2009 - 19:18

ENGKEET, K'broek:

Jos,

wij hebben je ozo gezellige stukje gelezen.. We hebben alleen 1 klein vraagje;
    Waar gingen tijdens je bijbelstudie hoofdstuk 1 en 2 over? Heb je nu inmiddels hoofdstuk 2 al wel af? Zo ja, heb je je examen gehaald?

met vriendelijke groet,

MR. PJAM

• 29 April 2009 - 08:31

Trudy:

Hi Jos,

Leuk om weer wat over je te lezen. Ik weet het is een beetje een late reactie, maar zit in de examen tijd, ik moet 29 mei overgangsexamen doen voor saxofoon aan het concervatorium in Groningen en als de commissie mij dan goed genoeg vind mag ik naar het tweede jaar. Dus je begrijpt wel dat ik veel aan het studeren ben! Want het is best spannend of ik het wel of niet haal, omdat ik zo vaak ziek ben geweest ben ik wel achter komen liggen, dus ik hoop echt dat het gaat lukken!

Leuk dat je op het schip zo veel afwisselende dingen hebt zeg! Ik vind het moeilijk voor te stellen hoe zo'n brandoefening gaat.. Maar het is wel een heel belangrijk onderdeel!
    Leuk dat je op je E-day weer nieuwe mensen hebt ontmoet om mee te praten en naar te luisteren! Ook leuk dat die jongen van 15 ook al zo enthousiast is over mee varen met de Logos Hope!
    Geniet ervan! Gods zegen!

xx

• 29 April 2009 - 15:24

Gerard En Rineke:

eey jos:

de mail die bij bosch beton gelezen heb begrijp ik dat je het erg goed bevalt op de boot.ik ben inmiddels getrouwd en we maken het heel goed samen.
    we hopen je weer te zien als je van de boot afkom.

gr gerard en rineke

• 04 Mei 2009 - 17:57

De Puntjes:

Hoi Jos, hoe gaat het met jou, zeker druk, in Belfast, is het daar een beetje mooi weer, of is het koud daar.we zien uit naar je volgend berichtje en wensen jou gods zegen toe met je werk. hartelijke groeten Dick-Riet en Simon.